Gerhardus Hermanus Reuzel geboren in Kampen op 12 maart 1877 en overleden te Deventer op 7 oktober 1959 heeft ervoor gezorgd dat de familienaam in stand bleef. Hij was uiteindelijk nog de enige mannelijke persoon in de rechte lijn. Hij kreeg zelf vier kinderen. Drie zoons en een dochter. Zijn jongste zoon Gerhardus Hermanus overleed op vier jarige leeftijd. De overige kinderen zorgden voor 16 kleinkinderen, waarvan 6 naamdragers. dus de familienaam was gered. Gradus, zoals hij genoemd werd was sigarenmaker. In zijn vrije tijd was hij ook nog doodgraver en zondag’s na de kerk dikwijls te vinden in zijn stamcafe aan het noorderplein in Deventer, waar hij regelmatig opgehaald moest worden omdat de soep koud werd. Jarenlang hebben ze in de Kromme Kerkstraat 6 gewoond. Zijn veel zakelijker ingestelde echtenote Gerritdina Johanna Brand geboren 26 mei1877 te Deventer en aldaar thuis overleden op 6 januari 1957, had het huis gekocht voor fl. 4000,00 op een veiling. Later is het huis verkocht aan zijn zoon Paulus Hendrikus Reuzel en zijn echtgenote Bertha Jansen die er bij in gingen wonen onder de voorwaarde dat zij hen tot de dood zouden verzorgen. Dat is ook gebeurd.  Op de familiefoto Gerardus Hermanus Reuzel en zijn echtgenote Gerritdina Johanna Brand. Op de achtergrond hun drie kinderen. Van Links naar rechts Johanna, Johannes en Paulus

reuzel gehardus Hermanus FAMILIE

jansen007

Reacties

Laat een reactie achter