Joannes Reuzel is op 27 november 1852 geboren in Krommenie en overleden te Deventer op 6 januari 1931 te Deventer. Hij was sigarenmaker. Op 26 mei 1876 huwde hij met Johanna Maria Warnars geboren 7 mei 1854 te Kampen en overleden in Raalte (Franciscushof) op 19 juli 1936. Beiden zijn begraven op de Katholieke Begraafplaats in Deventer. Het graf is in de jaren 90 geruimd.

Zij kregen drie kinderen, waarvan Gerhardus Hermanus de oudste , vervolgens Aleide Frederike en Johannes Mathijs. Aleide Frederike is geboren op 7 juli 1878 in Kampen en overleden in Zwolle op 18 juni 1838. Op 14 februari 1900 huwde zij met Paulus Dieges. Zij hadden een slijterij in Zwolle. Het derde kind Johannes Mathijs is geboren op 24 november 1879 in Kampen en 15 februari 1881 aldaar overleden. Johannes is in 1856 toen hij 4 jaar was met zijn ouders geplaatst in Ommerschans een toenmalig opvoedingskamp. Hierover meer bij het verhaal van Gerhardus Reuzel. Op 26 oktober 1882 is het gezin vanuit Kampen in Deventer komen wonen, waar de latere generaties ook groot gebracht werden. Zijn dienstplicht vervulde hij bij de lichting 1872 nr 95 infanterie militie. Bij zijn huwelijk in 1876 was hij nog in dienst als milicien bij de infanterie in Den Bosch. Hij is ook in Groningen gelegerd geweest.

Johannes verhuisde nog al eens. zo woonde hij in Kampen in de Patersteeg, Nieuwstraat, Hofstraat en Katersteeg. In Deventer woonde hij in de Noorderstraat, Smedenstraat en Boxbergerweg.

Veel meer is er over Johannes en zijn vrouw (nog) niet bekend. Bijgaand een foto van het echtpaar.

reuzelsrwarnars

Reacties

Laat een reactie achter