Paulus is geboren op 11 februari 1912 te Deventer aan de Boxbergerweg te Deventer.

Voor de 2e wereldoorlog werkte hij als banketbakker. Hij leerde daar ook zijn toekomstige echtgenote Bertha Jansen kennen. Door de 2e wereldoorlog werd hij als dienstplichtig militair gemobiliseerd in 1938 bij het marinekamp in Hilversum en vertrok vlak voor het uitbreken van de oorlog naar Engeland. De gehele 2e wereldoorlog heeft hij bij de marine gezeten en de wereld over gezworven als kok.

Aan het eind van de oorlog was hij ernstig ziek opgenomen in een ziekenhuis in Engeland. Eerst in 1946 keerde hij naar huis terug. Zijn familie had al die jaren niets van hem vernomen. Zijn verloofde Bertha Jansen was hij zijn ouders ingetrokken aan de Kromme Kerkstraat en is trouw op hem blijven wachten. Er werd direct gehuwd op 23 juli 1946 en een jaar later op 25 juni 1947 kwam de tweeling Rene en Gerard ter wereld.(zie foto). Zij lieten er dus geen gras over groeien. Een jaar daarna op 1 oktober 1948 kwam de derde zoon Marcel om op 11 maart 1951 het gezin compleet te maken met een dochter Berna.

Paulus werkte na terugkeer uit de oorlog bij de vleesfabriek van Anton Hunink in Deventer, waar hij afdelingschef was. Men bleef in het oudelijk huis wonen waar zij ook de zorg hadden voor de ouders van Paulus. Op 17 april 1980 overleed zijn echtgenote aan de ziekte van Kreuzfeld-Jacobs. Hij bleef alleen aan de Kromme Kerkstraat 6 wonen tot hij op oudere leeftjd getroffen werd door een herseninfarct en hij niet meer alleen wilde blijven wonen. De laatste jaren woonde hij in het verzorgingstehuis de Bloemedal te Deventer. Op 29 december 1999 overleed hij daar in het bijzijn van zijn vier kinderen. Paulus liet naast zijn vier kinderen, dertien kleinkinderen na.

paul reuzel2 berta jansen3 berta Jansen2

Reacties

2 Reacties to “Paulus Hendrikus Reuzel 1912-1999”

 1. Gerard Brandwagt on juli 21st, 2009 11:26 pm

  Van 1960-1972 heb ik bij Anton Hunink gewerkt.Als loonadministrateur had ik veel contact met jullie vader (afdelingschef).
  Leuk om een foto te zien van jullie vader en moeder.Ben nog eens op bezoek geweest in de Kromme Kerkstraat ter gelegenheid van???
  Ook ben ik nog in het bezit van een foto, genomen in de direktievergaderzaal,van augustus 1971,ter gelegenheid van het 25 jarig dienstjubileum van jullie vader.
  Vriendelijke groeten van Gerard Brandwagt uit Oss.

 2. Gerard Brandwagt on augustus 29th, 2009 10:19 pm

  Uw ouders waren toen 25 jaar getrouwd in 1971.Ik ben er samen met de heer A.van der Dussen(hoofd PZ) op bezoek geweest.
  Groeten van Gerard Brandwagt uit Oss.

Laat een reactie achter